23_Strelec

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA v spletni trgovini hot-range.com

1. Splošni pogoji

Spletna stran www.hot-range.com [2]je registrirana blagovna znamka podjetja PROMUC - svetovanje in posredništvo, JURIJ CIGLER S.P., ki je tudi njen lastnik. Upravljanje spletne strani vršita njen lastnik ter njegov pooblaščenec, podjetje  SHOOTING TRADE d.o.o.

Kot registrirana blagovna znamka spletna stran www.hot-range.com [3] uživa varstvo pravic industrijske lastnine, skladno z vsakokrat veljavnim zakonom o industrijski lastnini. Registrirano blagovno znamko www.hot-range.com [3] lahko uporabljata izključno njen imetnik PROMUC - svetovanje in posredništvo, JURIJ CIGLER S.P. in njegov pooblaščenec, podjetje SHOOTING TRADE d.o.o. Lastnik bo tretje osebe, ki bi v gospodarskem prometu brez njegovega pisnega soglasja uporabljale katerikoli znak, ki je enak ali podoben blagovni znamki www.hot-range.com [3], sodno preganjal.

Spletna stran www.hot-range.com [3] se lahko uporablja samo skladno s temi splošnimi pogoji poslovanja (v nadaljevanju: splošni pogoji), pri čemer si PROMUC - svetovanje in posredništvo, JURIJ CIGLER S.P. pridružuje pravico do njihove spremembe. Že s samo uporabo spletne strani www.hot-range.com [3] se smatra, da je vsakokratni uporabnik, obiskovalec (v nadaljevanju: uporabnik) seznanjen s spodaj navedenimi splošnimi pogoji in se z njimi strinja.

Zato uporabnikom svetujemo da splošne pogoje preverijo vsakokrat, ko se odločijo uporabljati spletno stran www.hot-range.com [4], saj jih skladno z 120.čl. veljavnega Obligacijskega zakonika zavezujejo in so tako obvezani, da jih spoštujejo.

Spletno stran www.hot-range.com [3] uporabniki uporabljajo, obiskujejo in po njej brskajo na lastno odgovornost. PROMUC - svetovanje in posredništvo, JURIJ CIGLER S.P., kot tudi njegov pooblaščenec, podjetje SHOOTING TRADE d.o.o., ne prevzemata nobene odgovornosti in nista odškodninsko odgovorna za kakršnekoli poškodbe računalniške opreme in druge lastnine uporabnikov spletne strani www.hot-range.com [3] niti za morebitne viruse, ki bi lahko prizadeli računalniško opremo zaradi obiska, uporabe, brskanja po tej spletni strani ali prenosa kakršnihkoli podatkov in informacij z nje. Prav tako podjetji PROMUC - svetovanje in posredništvo, JURIJ CIGLER S.P. in SHOOTING TRADE d.o.o. nista odgovorni za vsebino katerekoli zunanje, druge spletne strani, ki je kakorkoli povezana s spletno stranjo www.hot-range.com [3].

Spletna stran www.hot-range.com [3] se trudi biti ažurna ter svojim uporabnikom in kupcem posredovati pravilne podatke in informacije, vendar pa PROMUC - svetovanje in posredništvo, JURIJ CIGLER S.P. in njegov pooblaščenec, ne jamčita za točnost objavljenih podatkov in informacij na spletni strani www.hot-range.com [3] ter tako ne prevzemata odškodninske ali druge odgovornosti za napake ali opustitve v vsebini te spletne strani.

Vsebina te spletne strani je zaščitena z zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Vsebine, ki so objavljene na spletni strani www.hot-range.com [3] se lahko naložijo na mrežo in prenesejo, vendar izključno za potrebe domače, osebne uporabe. V nobenem primeru pa vsebine spletne strani www.hot-range.com [3] ni dovoljeno razmnoževati, kopirati, poobjavljati, nalagati na mrežo, pošiljati po pošti ali na drug način posredovati in razširjati v javne ali komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja družbe PROMUC - svetovanje in posredništvo, JURIJ CIGLER S.P.
Odgovorna oseba na strani lastnika, za tehnične zadeve je Renata Roban; renata@hot-range.com, odgovorni osebi za vsebinske zadeve pa sta Tina Štupar (splošno); tina@hot-range.com in Grega Mestek (orožje); grega@hot-range.com. Odgovorna oseba na strani pooblaščenca je Žan Mišel Jerman; zan.misel@hot-range.com.

Slike na strani so simbolične.

2. Piškotki (session cookies)!

Sistem uporablja navadne piškotke (session cookies), ki na vašem računalniku ostanejo dlje časa, ti pa se zapišejo le v primeru, da ob prijavi izberete opcijo "zapomnite si podatke". Zapišejo se v človeku neberljivi obliki (zaščiteni so z kriptografskim algoritmom). Ti piškotki niso nujni za pravilno delovanje strani. www.hot-range.com [3] ne uporablja piškotkov za potrebe trženja. Piškotki, ki jih uporabljawww.hot-range.com [3], so namenjeni samo za pomoč pri vašem nakupovanju. Več o upravljanju s piškotki si preberite v pomoči vašega brskalnika.

3. Naročila in dobavni roki

Spletna trgovina obratuje neprekinjeno razen v primeru tehničnih motenj in nujnih vzdrževalnih del. Naročila kupcev sprejemamo od ponedeljka do petka med 9. in 16. uro, razen praznikov. Vsa naročila oddana do 16. ure bodo v primeru, da so izdelki na zalogi odpremljena oz. dostavljena v roku 2 (dveh) delavnih dni. Vedno se trudimo čimprej sprejeti naročila in vam poslati naročene izdelke. O predvidenem roku dostave so kupci obveščeni ob potrditvi naročila (glej navodila ob nakupu). Če izdelka ni na zalogi, se lahko čas dobave podaljša.

Kontrolirane produkte, kot so orožje, strelivo in njihovi deli, lahko naročite, vendar je njihov nakup mogoč samo na prevzemnem mestu, z osebnim prevzemom kupca, ki ima dovoljenje za nabavo tovrstnih artiklov.

4. Cene in način plačila

Spletna cena velja za vse kupce, ki pri nakupu obvezno opravijo prijavo in se registrirajo kot kupci.

Vse cene vsebujejo 22% DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Popusti, promocijske kode ipd., se ne seštevajo.

V spletni trgovini www.hot-range.com [3] je možno plačilo na več načinov:

- po predračunu (avans) (velja Spletna cena)

Pravne in fizične lahko zaprosijo za predračun, na podlagi katerega potem nakažejo znesek naročila na naš transakcijski račun. Za izdajo predračuna morajo kupci posredovati vse potrebne informacije, ki jih zahtevamo ob naročilu. Če izdelka ni na zalogi potem je na njem naveden tudi rok dobave. Predračun se lahko pošlje po pošti, faksu ali elektronski pošti. Predračuni so izstavljeni v 2 (dveh) delavnih dneh od prejema naročila. Ob odpremi naročenega blaga se stranki izstavi račun. V primerih, ko bi se odprema izvršila v naslednjem davčenem obdobju, pa stranka najprej prejme račun za predplačilo.

- z gotovino po povzetju (velja Spletna cena)

V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, lahko kupnino plačate le z gotovino. Za to morate biti ob prevzemu prisotni in imeti dovolj gotovine za plačilo kupnine. V kolikor boste ob času dostave odsotni, lahko pošiljko prvzamete in plačate na najbližji pošti.

- nakupi, z osebnim prevzemom

Preko spleta lahko enostavno oddate prednaročilo in nakup po spletni ceni zaključite na prevzemnem mestu pooblaščenca v Slovenski Bistrici, Partizanska ulica 10.

Nakup kontroliranih produktov, kot so orožje, strelivo in njihovi deli, je mogoč izključno na prevzemnem mestu z osebnim prevzemom kupca, ki ima dovoljenje za nabavo tovrstnih artiklov.

5. Garancija in pooblaščeni servisi

Izdelki v spletni trgovini www.hot-range.com [3] imajo garancijo, če je tako navedeno v garancijskem listu. Vsi izdelki z garancijo imajo garancijo uvoznika oz. proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje v Sloveniji. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji in roki navedeni na garancijskem listu, ki je priložen izdelku. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil v garancijskem listu in se jo uveljavlja z garancijskim listom in računom nakupa. Garancije ni mogoče uveljavljati za popravilo okvar nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in napak zaradi višje sile.

6. Reklamacije in vračilo blaga

Vsaka reklamacija in vračilo kupljenega blaga se obravnava po vsakokrat veljavnem zakonu, ki ureja pravice potrošnikov. Kupcu pripada pravica, da vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 15 (petnajstih) dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni email naslov info@hot-range.com, blago pa vrniti v nadaljnih 15 (petnajstih) dneh. Priložena mora biti kopija računa, izdelki pa morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in zapakirani v originalni embalaži. Stroške, ki nastanejo ob vrnitvi kupljenega blaga nosi kupec. Podjetje SHOOTING TRADE d.o.o. zamenja blago ali vrne celotno kupnino najkasneje v roku 15 (petnajstih) dni od prejetja vrnjenega blaga. Vračila blaga po preteku 15 dni od dneva nakupa so možna, vendar le ob odobritvi odgovorne osebe podjetja SHOOTING TRADE d.o.o.
Kupnina se v teh primerih ne vrača, kupec pa ima na osnovi dobropisa možnost zamenjave vrnjenega blaga za drugo blago iz prodajnega programa prodajalca.

Rabljeno blago je na spletni strani samo predstavljeno, nakup le tega pa je mogoč le na prevzemnem mestu pooblaščenca v Slovenski Bistrici, Partizanska ulica 10. Rabljeno blago se porodaja na način "videno-kupljeno", vračila rabljenega blaga pa niso možna.

Uveljavljanje stvarne napake;

Kdaj je napaka stvarna? Predvsem kadar:

  • artikel nima lastnosti, ki omogočajo njegovo normalno rabo
  • se kupcu izroči artikel, ki se z modelom ne ujema, izjema so lemodeli, prikazani zaradi obvestil.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla.

V katerih primerih naj uveljavljam stvarno napako?
V primerih ko blago nima garancije. Potrebno jo je uveljavljati v zakonsko predpisanih rokih.
Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

V primeru potrebe po dodatnih informacijah v zvezi s spletno stranjo www.hot-range.com [3]pričakujemo vaše sporočilo na info@hot-range.com.